Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 14 października 2024 r. do 18 października 2024 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
14.10.2024 r.

I. Chleb tygrysi, wędlina, rzodkiewka, roszponka, kawa zbożowa, kaszka kukurydziana na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Krokiety z szynką, mozzarellą oraz porem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Kapuśniak z mięsem, ziemniakami, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

WTOREK
15.10.2024 r.

I. Bułka z sezamem, ser żółty, papryka, piórka pora, kakao, płatki jaglane na mleku.
II. Melon.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza jaglana, bitki schabowe w sosie własnym, surówka z ogórka kiszonego, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa pomidorowa z wkładką mięsną, makaronem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
16.10.2024 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, szynka drobiowa, pomidor malinowy, kawa zbożowa, płatki jęczmienne na mleku.
II. Drożdżówki. (wyrób własny).

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet z miruny panierowany, surówka z kiszonej kapusty, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, ryba.

Zupa cytrynowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
17.10.2024 r.

I. Bułka kukurydziana, pasta paprykowa, ogórek zielony, kakao, płatki ryżowe na mleku.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Łazanki z kapustą i kiełbasą, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa porowo-ziemniaczana na wywarze mięsno warzywnym, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
18.10.2024 r.

I. Płatki śniadaniowe z mlekiem, chałka z masłem i miodem, herbata z cytryną.
II. Nektarynka.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem twarogowo ziemniaczanym, surówka z marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa krem z dyni z wkładką mięsną, groszkiem ptysiowym, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.