Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 3 marca 2025 r. do 7 marca 2025 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 03.03.2025 r.

I. Chleb chia, masło, wędlina, pomidor koktajlowy, listek sałatki, kakao, płatki jaglane na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym oraz musem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa chrzanowa z wkładką mięsną, ziemniakami oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
04.03.2025 r.

I. Zapiekanki (bagietka, masło, zrazówka, mozzarella), szczypiorek, czerwona papryka, herbata z cytryną.
II. Gruszka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pilaw- ryż, filet z indyka, warzywa, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą wiejską.

Zawiera alergeny: jajko, mleko i produkty pochodne, gluten.

ŚRODA
05.03.2025 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, ogórek zielony, kawa zbożowa, kaszka kukurydziana na mleku.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kiszonej kapusty, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, ryba.

Zupa koperkowa z ryżem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
06.03.2025 r.

I. Bułka z sezamem, masło, szynka drobiowa, rukola, rzodkiewka, kakao, kasza manna na mleku.
II. Pieczone jabłka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z mięsem mielonym z szynki oraz sosem pomidorowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Zupa ogórkowa z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
07.03.2025 r.

I. Płatki śniadaniowe z mlekiem, bułka weka z masłem oraz dżemem truskawkowym, herbata.
II. Kiwi.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z twarogiem i ziemniakami, surówka z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa krem kalafiorowa z wkładką mięsną, grzankami oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.