DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK 16.06.2025 r. |
I. Bagietka, szynka drobiowa, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa, płatki jaglane na mleku. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten. |
Naleśniki z serem białym oraz musem truskawkowym, kompot. Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten. |
Zupa ogórkowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielona śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
WTOREK |
I. Bułka z sezamem, masło, jajko, ogórek zielony, kakao, kaszka kukurydziana na mleku. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, jajo. |
Ziemniaki z masłem, kotlet mielony z szynki, ćwikła z chrzanem, kompot. Zawiera alergeny: jajka, mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten. |
Zupa pomidorowa z wkładką mięsną, makaronem oraz natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten. |
ŚRODA |
I. Chleb z masłem, parówki, papryka, kawa zbożowa, płatki ryżowe na mleku. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten. |
Zapiekanka makaronowa z szynką, warzywami, oraz sosem pomidorowym, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten. |
Kapuśniak z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielany śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten. |
PIĄTEK |
I. Chleb tygrysi, masło, serek ziarnisty, rzodkiewka, kakao, płatki śniadaniowe z mlekiem. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten. |
Ziemniaki z masłem, filet z miruny panierowany, surówka kopenhaska, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, zboża zawierające gluten. |
Zupa krem z brokułów z wkładką mięsną, groszkiem ptysiowym oraz natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.