Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 20 października 2025 r. do 24 października 2025 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
20.10.2025 r.

I. Chleb chia, masło, wędlina, pomidor, listek sałatki, herbata z cytryną, płatki jaglane na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron nitki z serem białym oraz musem truskawkowym, kompot jabłkowo-miętowy.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą wiejską.

Zawiera alergeny: jajko, mleko i produkty pochodne, gluten.

WTOREK
21.10.2025 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, ogórek zielony, kakao, płatki ryżowe na mleku.
II.
Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Ziemniaki z masłem, filet z miruny panierowany, surówka z kiszonej kapusty, kompot wiśniowy.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, ryba.

Zupa nylonowa z wkładką mięsną, kaszą manną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
22.10.2025 r.

I. Bagietka, masło, szynka drobiowa, papryka, piórka pora, kawa zbożowa, kasza kukurydziana na mleku.
II.
Kiwi.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pilaw- ryż, filet z indyka, warzywa, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa królewska z wkładką mięsną, ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
23.10.2025 r.

I. Bułka z sezamem, masło, serek ziarnisty, rukola, rzodkiewka, kakao, płatki owsiane na mleku.
II.
Pieczone jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z makaronem pełnoziarnistym z mięsem mielonym z szynki oraz sosem pomidorowym, kompot śliwkowy.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Zupa cytrynowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
24.10.2025 r.

I. Chleb z masłem, jajecznica, szczypiorek, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną.
II.
Mandarynka.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Medaliony serowo-ziemniaczane, surówka z marchewki i jabłka, kompot wiśniowy.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa krem z dyni z wkładką mięsną, grzankami oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.