DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK |
I. Chleb chia, masło, wędlina, pomidor, listek sałatki, herbata z cytryną, płatki jaglane na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Makaron nitki z serem białym oraz musem truskawkowym, kompot jabłkowo-miętowy. Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten. |
Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą wiejską. Zawiera alergeny: jajko, mleko i produkty pochodne, gluten. |
WTOREK |
I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, ogórek zielony, kakao, płatki ryżowe na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja. |
Ziemniaki z masłem, filet z miruny panierowany, surówka z kiszonej kapusty, kompot wiśniowy. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, ryba. |
Zupa nylonowa z wkładką mięsną, kaszą manną oraz natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
ŚRODA |
I. Bagietka, masło, szynka drobiowa, papryka, piórka pora, kawa zbożowa, kasza kukurydziana na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Pilaw- ryż, filet z indyka, warzywa, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Zupa królewska z wkładką mięsną, ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
CZWARTEK |
I. Bułka z sezamem, masło, serek ziarnisty, rukola, rzodkiewka, kakao, płatki owsiane na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Spaghetti z makaronem pełnoziarnistym z mięsem mielonym z szynki oraz sosem pomidorowym, kompot śliwkowy. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
Zupa cytrynowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
PIĄTEK |
I. Chleb z masłem, jajecznica, szczypiorek, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną. Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne. |
Medaliony serowo-ziemniaczane, surówka z marchewki i jabłka, kompot wiśniowy. Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten. |
Zupa krem z dyni z wkładką mięsną, grzankami oraz natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.