Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 17.05.2021 r. do 21.05.2021 r.
 
DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
17.05.2021

I. Chleb, masło, wędlina, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa, kasza kukurydziana.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Medaliony serowo ziemniaczane, surówka z ogórka kiszonego ,marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Barszcz biały z jajkiem, kiełbasą i chlebem.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

WTOREK
18.05.2021

I. Bułka z sezamem, masło, pasta z twarogu i papryki, rzodkiewka, kakao, płatki jaglane.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna, bitki schabowe w sosie warzywnym, marchewka na parze, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Zupa krem grochowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

ŚRODA
19.05.2021

I. Zapiekanki z zrazówką, mozzarellą i szczypiorem, ketchup, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet jajeczny, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa nylonowa na wywarze mięsno warzywnym z kaszą manną i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
20.05.2021

I. Chleb, masło, ser żółty, ogórek, papryka, kakao, płatki ryżowe.
II. Winogron.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z szpinakiem i mięsem drobiowym w sosie śmietanowo czosnkowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Barszcz czerwony z ziemniakami i koperkiem, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

PIĄTEK
21.05.2021

I. Chałka, masło, miód, kasza manna z sokiem malinowym.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, ryba.

Zupa krem brokułowa z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.