Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 31.05.2021 r. do 04.06.2021 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
31.05.2021 r.

I. Chleb, masło, wędlina, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa, kasza manna.
II. Banan

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z kaszą jęczmienną, ziemniakami i natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

WTOREK
01.06.2021 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta z twarogu i jajka, rzodkiewka, kakao, płatki jaglane.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Zapiekanka makaronowa z filetem z kurczaka, mozzarellą i warzywami, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Zupa ogórkowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

ŚRODA
02.06.2021 r.

I. Chleb, masło, wędlina, papryka, kawa zbożowa, kasza kukurydziana.
II. Winogron.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi ruskie, surówka z marchewki i jabłka kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa jarzynowa na wywarze mięsno warzywnym z makaronem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
04.06.2021 r.

I. Bułka, masło, nutella, płatki na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, ryba.

Zupa krem porowa z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.