Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 21.06.2021 r. do 25.06.2021 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
21.06.2021 r.

I. Chleb, masło, wędlina, ogórek kiszony, kawa zbożowa, kasza kukurydziana.
II. Jabłko, rogalik drożdżowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem, kompot.

Zawiera alergeny mleko i produkty pochodne.

Zupa prowansalska z piersią z kurczaka, ziemniakami, pomidorami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

WTOREK
22.06.2021 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, pasta z twarogu i szczypiorku, rzodkiewka, kakao, płatki ryżowe.
II. Truskawki.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pizzerinki z szynką, papryką, cebulą i mozzarellą, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa porowo ziemniaczana na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

ŚRODA
23.06.2021 r.

I. Zapiekanki z szynką, mozzarellą i szczypiorem, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe, surówka z marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa pomidorowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, jaja, gluten.

CZWARTEK
24.06.2021 r.

I. Bułka weka, masło, ser żółty, ogórek, kakao, płatki jaglane.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z mięsem mielonym i sosem pomidorowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Kapuśniak na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i koperkiem, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

PIĄTEK
25.06.2021 r.

I. Chleb, masło, pomidor, jajecznica z szczypiorem, kawa zbożowa.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, kompot.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, ryba.

Zupa krem kalafiorowa z grzankami i natka pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.