Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 27 września 2021 r. do 1 października 2021 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
27.09.2021 r.

I. Zapiekanki (Bułka, masło, zrazówka, mozzarella, szczypiorek, ketchup), pomidor koktajlowy, kawa zbożowa.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż brązowy na mleku z jabłkiem i cynamonem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

WTOREK
28.09.2021 r.

I. Bułka weka, pasta z twarogu i pomidorów, rzodkiewka, jajko, kakao, płatki ryżowe.
II. Ciasteczka drożdżowe z jabłkiem (wyrób własny).

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Kluski śląskie, gulasz wieprzowy, ogórek kiszony, kompot.

 Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, seler.

Zupa krem jarzynowa na wywarze mięsno warzywnym z makaronem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten.

ŚRODA
29.09.2021 r.

I. Chleb chia, masło, wędlina, ogórek, papryka, kawa zbożowa, kasza kukurydziana.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne

Makaron z serem i cukrem , kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Barszcz biały z jajkiem, kiełbasą i chlebem.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

 

CZWARTEK
30.09.2021 r.

I. Bułka, masło, ser żółty, rzodkiewka, pomidor, kakao, płatki jaglane.
II. Marchewka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet drobiowy panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa krem marchewkowa z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
01.10.2021 r.

I. Chałka(wyrób własny), masło, miód, kasza manna z sokiem malinowym.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Naleśniki z serem i musem truskawkowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa piracka z rybą, ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, ryba.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.