Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 14 lutego 2022 r. do 18 lutego 2022 r.

 

DZIEN TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
14.02.2022 r.

I. Chleb, masło, wędlina, ogórek, kawa zbożowa, kasza manna.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zapiekanka makaronowa z filetem z kurczaka, warzywami i mozzarellą, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa porowo ziemniaczana na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

WTOREK
15.02.2022 r.

I. Bułka weka, masło, pasta z twarogu i pora, rzodkiewka, kakao, płatki jaglane.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Krokiety z zrazówką, porem i mozzarellą, ketchup, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa chrzanowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

ŚRODA
16.02.2022 r.

I. Bułka mała, masło, sałata zielona, wędlina, jajko, kawa zbożowa, kasza kukurydziana.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Ziemniaki, kotlet jajeczny, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Rosół z makaronem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

CZWARTEK
17.02.2022 r.

I. Chleb, masło, pasztet drobiowy (wyrób własny), papryka, kakao, płatki ryżowe.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Risotto z filetem z indyka i warzywami, ogórek kiszony, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

Zupa cytrynowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

PIĄTEK

18.02.2022 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, nutella, zupa mleczna.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, ryba.

Zupa krem grochowa na wywarze mięsno warzywnym, z natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.