Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 7 marca 2022 r. do 11 marca 2022 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
07.03.2022 r.

I. Chleb, masło, ogórek kiszony, parówka z ketchupem, kawa zbożowa, kasza kukurydziana.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pancakes z nutellą i cukrem pudrem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Barszcz czerwony z ziemniakami i natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

WTOREK
08.03.2022 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta z twarogu i makreli wędzonej, rzodkiewka, kakao, płatki ryżowe.
II. Danonek.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna, bitki wieprzowe w sosie warzywnym, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

Zupa koperkowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

ŚRODA
09.03.2022 r.

I. Chleb graham, masło, wędlina, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa, kasza manna.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Medaliony serowo ziemniaczane, surówka z marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa cytrynowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

CZWARTEK
10.03.2022 r.

I. Bułka, masło, ser żółty, ogórek, papryka, kakao, płatki jaglane.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki bez zawijania z ryżem, mięsem i sosem pomidorowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

Zupa maślankowa z marchewką i ziemniakami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

PIĄTEK
11.03.2022 r.

I. Bułka weka, masło, dżem owocowy, zacierka.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Frytki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, ryba, jaja, gluten.

Zupa krem kalafiorowa na wywarze mięsno warzywnym z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.