Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 28 marca 2022 r. do 1 kwietnia 2022 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
28.03.2022 r.

I. Chleb, masło, sałata lodowa, kiełbasa lisiecka, pomidor, kawa zbożowa, kasza kukurydziana.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kopytka szpinakowe z sosem serowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z kaszą jęczmienną, ziemniakami i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
29.03.2022 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta z twarogu, jajka i szczypiorku, rzodkiewka, kakao, płatki ryżowe.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Pizzerinki z filetem z kurczaka, warzywami i mozzarellą, ketchup, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa porowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

ŚRODA
30.03.2022 r.

I. Zapiekanki (bagietka, masło, zrazówka, mozzarella, szczypiorek, ketchup, papryka, kawa zbożowa.
II. Drożdżówka z serem i dżemem (wyrób własny).

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Ziemniaki, kotlet jajeczny, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa koperkowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

CZWARTEK
31.03.2022 r.

I. Chleb, masło, ser żółty, pomidor koktajlowy, kakao, płatki jaglane.
II. Gruszka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z mięsem mielonym i sosem pomidorowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa ogórkowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

PIĄTEK
01.04.2022 r.

I. Bułka, masło, nutella, kasza manna z sokiem malinowym.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, ryba, jaja, gluten.

Zupa krem cebulowa na wywarze mięsno warzywnym z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.