Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 16 maja 2022 r. do 20 maja 2022 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
16.05.2022 r.

I. Chleb, masło, kabanos wieprzowy, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa, kasza kukurydziana.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem i musem brzoskwiniowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Zupa neapolitańka na wywarze mięsno warzywnym za makaronem i mozzarellą, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
17.05.2022 r.

I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, jajko, rzodkiewka, kakao, płatki jaglane.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Kasza jęczmienna, pulpet wieprzowy z szynki w sosie warzywnym, surówka z pora, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Barszcz czerwony na wywarze warzywnym z jakiem i ziemniakami i koperkiem, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, jaja.

ŚRODA
18.05.2022 r.

I. Pizza z sosem pomidorowym, filetem z kurczaka, cebulą i papryką ketchup, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z musem truskawkowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

Zupa pejzanka z kulkami mięsnymi.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja.

CZWARTEK
19.05.2022 r.

I. Chleb, masło, pasta z twarogu i makreli wędzonej, ogórek kiszony, kakao, płatki ryżowe.
II. Koktajl owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z szpinakiem i mięsem drobiowym w sosie śmietanowo serowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Kapuśniak na wywarze mięsno warzywnym z koperkiem i ziemniakami zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

PIĄTEK
20.05.2022 r.

I. Bułka weka, masło, miód, zacierka z sokiem malinowym.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Frytki, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, ryba.

Zupa krem cebulowa na wywarze mięsno warzywnym z grzankami i natka pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.