Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 6 lutego 2023 r. do 10 lutego 2023 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 06.02.2023

I. Chleb graham, masło, wędlina, sałata zielona, papryka, kakao, kaszka kukurydziana.
II. Kiwi.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Placki twarogowe z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa ogórkowa z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielona śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
07.02.2023

I. Chleb tygrysi, masło, ser żółty, pomidor, kiełki rzodkiewki, kawa zbożowa, płatki jęczmienne na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, bitki schabowe w sosie własnym, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa kminkowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielona śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
08.02.2023

I. Chleb chia, masło, szynka drobiowa, ogórek kiszony, kakao, płatki jaglane na mleku.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem białym oraz cukrem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa prowansalska z filetem z kurczaka, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

CZWARTEK
09.02.2023

I. Bułka kukurydziana, masło, pasta paprykowa, ogórek zielony, kawa zbożowa, kasza manna na mleku.
II. Banan

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Pizza z filetem z kurczaka, warzywami, mozzarellą, kukurydzą, ketchup, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa królewska z wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielona śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
10.02.2023

I. Chleb z masłem, jajecznica z szczypiorkiem, pomidor koktajlowy, herbata.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z czerwonej kapusty, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem kalafiorowa z grzankami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.