Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 27 lutego 2023 r. do 3 marca 2023 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 27.02.2023 r.

I. Chleb, masło, wędlina, listek sałatki, papryka, kawa zbożowa, płatki jaglane na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa chrzanowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

WTOREK
28.02.2023 r.

I. Bułka z sezamem, masło, mozzarella kulka, ogórek świeży, czerwona cebulka, kakao, kaszka kukurydziana na mleku.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet drobiowy panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa koperkowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

ŚRODA
01.03.2023 r.

I. Zapiekanki (bagietka, masło, zrazówka, mozzarella, kukurydza, szczypiorek), kawa zbożowa.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe, mini marchewka na parze, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa grochowa z kiełbasą z wędzarni, makaronem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

CZWARTEK
02.03.2023 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, szynka drobiowa, rzodkiewka, kakao, kasza manna na mleku.
II. Koktajl owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza kuskus, pulpety z szynki i kapusty włoskiej, ogórek kiszony, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa jarzynowa z ziemniakami, na wywarze mięsno warzywnym, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
03.03.2023 r.

I. Chleb, masło, sałatka wiosenna( twaróg, pomidor koktajlowy, kukurydza, ogórek), kakao, płatki ryżowe na mleku.
II. Kiwi.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kuleczki rybne pod pierzynką, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem z cukinii (dar) z grzankami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.