Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 13 marca 2023 r. do 17 marca 2023 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

                      PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 13.03.2023

I. Chleb chia, masło, szynka drobiowa, ogórek kiszony, szczypiorek, kawa zbożowa, płatki ryżowe na mleku.
 II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z sosem truskawkowym, kompot     z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny:  mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa prowansalska z kurczakiem        i ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

WTOREK
14.03.2023

I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, papryka, listek sałaty, kakao, płatki jaglane na mleku.
II. Kiwi.  

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron rurki faszerowany mięsem mielonym z szynki, w sosie warzywnym oraz serem mozzarella, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa koperkowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

ŚRODA
15.03.2023

I. Bułka kukurydziana, masło, wędlina (wyrób własny), ogórek zielony, rukolą, kakao, kaszka  kukurydziana na mleku.
II. Gruszka. 

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi w waflu, surówka z marchewki            i pomarańczy, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa pejzanka z kulkami mięsnymi oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny:  mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

CZWARTEK
16.03.2023  

I Pizza z sosem pomidorowym, filetem z kurczaka, kukurydzą, cebulą czerwoną        i mozzarellą, ketchup, kawa zbożowa.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki bez zawijania z sosem warzywnym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa porowo - ziemniaczana z natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
17.03.2023  

I. Chleb z masłem, jajecznica z szczypiorkiem, pomidor koktajlowy, kakao.
II. Kiwi.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z ogórka kiszonego, marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem brokułowa z grzankami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.