Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 17 kwietnia 2023 r. do 21 kwietnia 2023 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 17.04.2023 r.

I. Chleb, masło, wędlina, pomidor, kawa zbożowa, płatki jaglane na mleku.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa dyniowa z ryżem, na wywarze mięsno warzywnym oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
18.04.2023 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta twarogowa z szczypiorkiem, papryka, kakao, kasza manna na mleku.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zapiekanka gyros z filetem z kurczaka i warzywami, mozzarellą, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa pomidorowa z makaronem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

ŚRODA
19.04.2023 r.

I. Chleb tygrysi, masło, szynka drobiowa, listek sałatki, rzodkiewka, kawa zbożowa, płatki owsiane na mleku.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym, musem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa ogórkowa z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
20.04.2023 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, ogórek zielony, oliwki czarne, kakao, kaszka kukurydziana na mleku.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z mięsem mielonym i sosem pomidorowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa cytrynowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
21.04.2023 r.

I. Chleb z masłem, jajko, listek sałatki, pomidor koktajlowy, herbata, płatki kukurydziane z mlekiem.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Puree ziemniaczane, filet z miruny panierowany, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem cebulowa z groszkiem ptysiowym, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.