Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 8 maja 2023 r. do 12 maja 2023 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 08.05.2023 r.

I. Chleb, masło, pasta twarogowa z chrzanem, ogórek kiszony, kakao, kaszka kukurydziana na mleku.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pizzerinki z szynką, kukurydzą, papryką, cebulką, ketchup, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa prowansalska z filetem z kurczaka, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

WTOREK
09.05.2023 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, wędlina, rzodkiewka, papryka, kawa zbożowa, płatki jęczmienne na mleku.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Placki twarogowe z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa ogórkowa z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
10.05.2023 r.

I. Chleb z masłem, parówka, pomidor koktajlowy, ketchup, kakao.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kiszonej kapusty, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Rosół drobiowo wołowy z makaronem, marchewką, wkładką mięsną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

CZWARTEK
11.05.2023 r.

I. Chleb tygrysi, masło, ser żółty, ogórek zielony, kawa zbożowa, płatki jaglane na mleku.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa cytrynowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
12.05.2023 r.

I. Chleb z masłem, frittata z warzywami oraz zrazówką, herbata z cytryną.
II. Soczek owocowy 100%.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem twarogowo ziemniaczanym, surówka z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, jaja, gluten.

Zupa pomidorowa z makaronem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.