Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 15 stycznia 2024 r. do 19 stycznia 2024 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 15.01.2024 r.

I. Chleb, masło, wędlina, ogórek zielony, rukola, kakao, płatki ryżowe na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym, musem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Barszcz czerwony z ziemniakami oraz jajkiem na wywarze mięsno warzywnym.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
16.01.2024 r.

I. Bułka kukurydziana, pasta paprykowa, pomidor malinowy, płatki jęczmienne na mleku, kawa zbożowa.

II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet siekany, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Rosół drobiowo-wołowy z makaronem oraz natką pietruszki.

 Zawiera alergeny: seler, gluten.

ŚRODA
17.01.2024 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, szynka drobiowa, papryka żółta, herbata z cytryną, kaszka manna z sokiem malinowym.

II. Drożdżówki z twarogiem (wyrób własny).

 Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym, surówka z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa koperkowa z ryżem naturalnym, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
18.01.2024 r.

I. Bułka grahamka, masło, ser żółty, czarne oliwki, rzodkiewka, kawa zbożowa, kaszka kukurydziana na mleku.

II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zapiekanka makaronowa z filetem z kurczaka, warzywami oraz mozzarellą, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa ogórkowa z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
19.01.2024 r.

I. Chałka (wyrób własny) z masłem, nutellą, mleko, płatki kukurydziane.

II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa marchewkowa z groszkiem ptysiowym, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.