Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 18 marca 2024 r. do 22 marca 2024 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 18.03.2024 r.

I. Chleb, masło, szynka drobiowa, ogórek kiszony, kawa zbożowa, kasza manna na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem białym oraz cukrem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa cytrynowa z ryżem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
19.03.2024 r.

I. Bułka z sezamem, pasta paprykowa, rzodkiewka, kakao, płatki jaglane na mleku.
II. Gruszka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron spaghetti z mięsem mielonym z szynki oraz sosem pomidorowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa krem z białych warzyw, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
20.03.2024 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, wędlina, ogórek zielony, kawa zbożowa, płatki ryżowe na mleku.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Krupnik z kaszą jęczmienną, ziemniakami, wkładką mięsną, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
21.03.2024 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, czerwona papryka, kakao, kaszka kukurydziana na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, ogórek kiszony, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa marchewkowa z wkładką mięsną, makaronem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
22.03.2024 r.

I. Frittata z warzywami, mozzarellą, chleb z masłem, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kiszonej kapusty, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, ryba.

Zupa krem z dyni z wkładką mięsną z groszkiem ptysiowym oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.